Witaj na pradawnym forum , które w czasach staro¿ytnych têtni³o ¿yciem. Dzisiaj inna epoka, fora internetowe nie maj± ju¿ takiej popularno¶ci, ale mimo to zajrzyj do nas , napisz posta lub na chacie od czasu do czasu. Zagraj w mugena z postaciami ze swojego ulubionego anime. Niech pojawi siê nuta nostalgii. Stary Le¶niczy wci±¿ tutaj mieszka :)
po pierwsze: Shi-Kai, nie Shin-Kai
gdyby t³umaczyæ dos³ownie, to Shin-Kai by³oby czym¶ bardziej imponuj±cym od Ban-Kai
po drugie: t³umaczenie s³owa zanpaktou na 'zabójce' dusz jest... nietrafne, i nawet nie przystaje do jego roli, która jest oczyszczanie dusz, nie ich 'zabijanie'.... problem w tym, ¿e polskie s³owo najbardziej pasuj±ce do angielskiego 'cutter' to... przecinak
Co do b³êdu w s³owie Shi-kai przyznaje siê nie wiem czemu tak napisa³em ale poprawi³em a co do nazwania zanpakutou zabójc± dusz opieram siê na s³owach jakie wyczyta³em z mangi jak s± z tym jakie¶ problemy to skargi do tych co to t³umaczyli ja tylko pisze jak przeczyta³em a w mandze wyra¼nie u¿ywali albo nazwy zanpakutou albo zabójca dusz.
Ja sie wyra¿e tak . Ogl±da³em pierwszy odcinek podoba³ mi siê ale nie ogl±dam . Sam nie wiem czemu . Naruto wg mnie owiele lepsze od bleacha ... Zaciekawia mnie bardziej lepsza Fabula ... I wsyzstko . Wg mnie naruto jest najlepsze poniewaz postacia sa inne od anime ktore ogladam < Tzn . W duzej ilosci Mangi i Anime postacie sa dosyc podobne a w naruto nie > W bleachu jest podobnie , ale nie ciekawi tak bardzo jak naruto
LSSJ
Najbradziej mi siê podoba to ¿e jest Ban Kai co jest Bajreanckie!! Miecze to jest klasa naprawde super wygl±daj± miecze prawie ka¿da broñ,Jest extra
za³±czy Vasto lorde... ?? O_o
ooo chyba co¶ przegapi³em w mandze b±d¼ anime O_o
jak dla mnie przechodzi on w formê pustego i ma nawet mo¿na powiedzieæ resurection ale Vasto lorde O_o
a w³a¶ciwie to jest rodzaj pustych
jest to pusty tak samo jak arrancar tylko ¿e z wygl±du jest jak cz³owiek ... ^^
jets extra ichigo kurosaki i rukia ¿±dz± ich najbardziej lubie s± zaje a z kapitanów Biakuje i Toushiro no i ten w p³aszczu z kwiatkami jest spoko viardów lubie:D
BANKAI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ostatnio edytowany przez Itachi000 (2010-10-25 17:29:36)
ja bardzo lubiê bleacha ogl±dam gdzie¶ od tygodnia i jestem na 35 czê¶ci pierwsze czê¶ci s± nudne ale ¿eby wiedzieæ oco w tym anime chodzi trzeba je obejrzeæ gdzie¶ od dwudziestego którego¶ odcinka zaczynaj± siê bardzo fajne czê¶ci
Bardziej wolê Naruto i ca³y ¶wiat shinobi ( chyba dobrze napisa³em jak nie to przepraszam) ale inne mangi jak Bleach te¿ s± bardzo ¶wietne.