Witaj na pradawnym forum , które w czasach starożytnych tętniło życiem. Dzisiaj inna epoka, fora internetowe nie mają już takiej popularności, ale mimo to zajrzyj do nas , napisz posta lub na chacie od czasu do czasu. Zagraj w mugena z postaciami ze swojego ulubionego anime. Niech pojawi się nuta nostalgii. Stary Leśniczy wciąż tutaj mieszka :)
po pierwsze: Shi-Kai, nie Shin-Kai
gdyby tłumaczyć dosłownie, to Shin-Kai byłoby czymś bardziej imponującym od Ban-Kai
po drugie: tłumaczenie słowa zanpaktou na 'zabójce' dusz jest... nietrafne, i nawet nie przystaje do jego roli, która jest oczyszczanie dusz, nie ich 'zabijanie'.... problem w tym, że polskie słowo najbardziej pasujące do angielskiego 'cutter' to... przecinak
Co do błędu w słowie Shi-kai przyznaje się nie wiem czemu tak napisałem ale poprawiłem a co do nazwania zanpakutou zabójcą dusz opieram się na słowach jakie wyczytałem z mangi jak są z tym jakieś problemy to skargi do tych co to tłumaczyli ja tylko pisze jak przeczytałem a w mandze wyraźnie używali albo nazwy zanpakutou albo zabójca dusz.
Ja sie wyraże tak . Oglądałem pierwszy odcinek podobał mi się ale nie oglądam . Sam nie wiem czemu . Naruto wg mnie owiele lepsze od bleacha ... Zaciekawia mnie bardziej lepsza Fabula ... I wsyzstko . Wg mnie naruto jest najlepsze poniewaz postacia sa inne od anime ktore ogladam < Tzn . W duzej ilosci Mangi i Anime postacie sa dosyc podobne a w naruto nie > W bleachu jest podobnie , ale nie ciekawi tak bardzo jak naruto
LSSJ
Najbradziej mi się podoba to że jest Ban Kai co jest Bajreanckie!! Miecze to jest klasa naprawde super wyglądają miecze prawie każda broń,Jest extra
załączy Vasto lorde... ?? O_o
ooo chyba coś przegapiłem w mandze bądź anime O_o
jak dla mnie przechodzi on w formę pustego i ma nawet można powiedzieć resurection ale Vasto lorde O_o
a właściwie to jest rodzaj pustych
jest to pusty tak samo jak arrancar tylko że z wyglądu jest jak człowiek ... ^^
jets extra ichigo kurosaki i rukia żądzą ich najbardziej lubie są zaje a z kapitanów Biakuje i Toushiro no i ten w płaszczu z kwiatkami jest spoko viardów lubie:D
BANKAI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ostatnio edytowany przez Itachi000 (2010-10-25 17:29:36)
ja bardzo lubię bleacha oglądam gdzieś od tygodnia i jestem na 35 części pierwsze części są nudne ale żeby wiedzieć oco w tym anime chodzi trzeba je obejrzeć gdzieś od dwudziestego któregoś odcinka zaczynają się bardzo fajne części
Bardziej wolę Naruto i cały świat shinobi ( chyba dobrze napisałem jak nie to przepraszam) ale inne mangi jak Bleach też są bardzo świetne.