Witaj na pradawnym forum , które w czasach starożytnych tętniło życiem. Dzisiaj inna epoka, fora internetowe nie mają już takiej popularności, ale mimo to zajrzyj do nas , napisz posta lub na chacie od czasu do czasu. Zagraj w mugena z postaciami ze swojego ulubionego anime. Niech pojawi się nuta nostalgii. Stary Leśniczy wciąż tutaj mieszka :)
[center]Witam wszystkich i zapraszam do przeczytania mojego pierwszego tutka Poziom tutka: początkujący.
Strona z renderami pingwinów: http://www.iphotoshop.org/renders/index … gal&cat=13
Tło
1. Tworzymy nowy plik o wymiarach 400x135
2. Otwieramy nasz render, skalujemy go do wielkości pasującej do sygny i wklejamy go tyle razy aby zakrył całe przezroczyste miejsce!
3. Następnie wybieramy z paska narzędzi następujące opcje: Filtry>szum>wyciosaj z ustawieniami: ziarno los. 10 i reszta po 50
4.Następnie robimy tak: Filtry>Rozmycie>Rozmycie "w ruchu" typ rozmycia "liniowy z ustawieniami: długość 163, kąt 0 efekt:
5.Powtarzamy to samo co powyżej tylko że ustawiamy długość na 163 i kąt 360
I mamy gotowe tło
Render
1. Tworzymy nową przezroczystą warstwę(Warsta>nowa warstwe>...)ustawiamy ją na "twarde światło" i wklejamy tam nasz render
2. Dodajemy nową warstwę i przesuwamy ją pod render
3. Ponownie otwieramy render ale tym razem go nie skalujemy!
Wklejamy ten duży render na tą warstwę i zmniejszamy krycie tej warstwy.
Dodatki
1. C4D
a) tworzymy nową warstwę i przesuwamy ją pod obydwa renderki.
b)wklejamy tam nasz c4d oraz ustawiamy warstwę na "przesiewanie"
Wykończenia
1. Tekst
a) Klikamy na ikonkę "T" i piszemy coś na naszej sygnie.
b) Po skończeniu pisania ustawiamy warstwę z tekstem na "pokrywanie"
c) Tworzymy nową warstwę, stosujemy przybliżenie (lupa), zaznaczamy mały prostokącik i malujemy go całego.
Wszystkie warstwy po tekście
2 Ramka
a) Nowa warstwa
b) Robimy następujące żeczy:
- zaznaczenie>zaznacz wszystko
- zaznaczenie>zmniejsz> ustawiamy na 1
- zaznaczenie>odwróć i wypełniamy to kolorem (według mnie) czarnym.
Mój efekt:
Inna moja praca:
Powodzenia
Fajny przejrzysty tutorial..
Przyklejam..
SSJ5
Efekt końcowy jest dokładnie taki sam jak sygny z gifem Wilka3D, czyli słaby...
Ale tutorial ładny^^.Przejżyście napisany itp., ale jak już mówiłem, efekt bardzo słaby...
Tutek świetny ale outcome nie jest powalajcy żeby nie powiedziedz ze slaby....
Też mam problem, ponieważ nie mam pojęcia jak wkleić ten render żeby zakryć całe tło. Wkleja mi się na środek.