Witaj na pradawnym forum , które w czasach staro¿ytnych têtni³o ¿yciem. Dzisiaj inna epoka, fora internetowe nie maj± ju¿ takiej popularno¶ci, ale mimo to zajrzyj do nas , napisz posta lub na chacie od czasu do czasu. Zagraj w mugena z postaciami ze swojego ulubionego anime. Niech pojawi siê nuta nostalgii. Stary Le¶niczy wci±¿ tutaj mieszka :)
Witam. Nie dawno dowiedzia³em siê siê ¿e Bia³obrody to prawdziwy "Ojciec" Ace'a.
Przeczyta³em to na jednym z for.
Chcia³bym siê dowiedziec czy to prawda , zafascynowa³o mnie te zdanie i jestem ciekaw.
Czekam na odpowiedzi innych w tej sprawie.
Ace czêsto mówi³ ¿e jego ojcem jest Bia³obrody ale my¶la³em ¿e to tylko przeno¶nia czy jako¶ tak.
Je¶li Bia³obrody to Ojciec Ace'a to Luffy ma Biologicznego brata ?
Próbowa³em siê skontaktowa z ró¿nymi osobami ale nie odpisywa³y .
Pomo¿e kto¶ w tej sprawiê ?
Ju¿ Ci t³umaczê. Otó¿ to bardzo proste - Ace jest przyrodnim bratem Luffyego. Przecie¿ ojcem Luffyego jest Dragon, a Ace'a ju¿ napisa³em kto w poprzednim po¶cie. Jakby byli biologicznymi braæmi to nie mogli by mieæ dwóch ojców, no nie?
No to tak, nie s± nawet przyrodnimi braæmi bo musieliby mieæ wspóln± matkê.. wychowywali siê razem a tak¿e jedna osoba ich wychowywa³a, zbli¿yli siê bardzo do siebie i traktowali siê jak bracia (dobrze napisa³em traktowali, je¿eli kto¶ czyta mangê, to wie ocb). Ojcem Portagasa D. Ace by³
Spoiler:
Gol D. Roger, który przed oddaniem siê w rêce marynarki odda³ syna Garpowi. Ace, by³ z³y na swojego prawdziwego ojca, za wszystko za to, ¿e by³ królem piratów etc. mo¿na by powiedzieæ, ¿e ca³y czas szuka³ "prawdziwego ojca", tak wiêc gdy nadarzy³a siê okazja wst±pienia do za³ogi Bialobrodego nie zawaha³ siê i wst±pi³ - jak wiemy tam ludzie z za³ogi traktuj± kapitana jak ojca, wiêc Ace równie¿ tak robi³, co wiêcej jak kto¶ go pyta³ kto jest jego ojcem mówi³, ¿e Bia³obrody.. nie chcia³ by ktokolwiek dowiedzia³ siê, ¿e jest synem Rogera.
To tyle, ca³e wyja¶nienie.. mimo wszystko jest to streszczenie, wiêc lepiej czytaæ mangê i byæ na bie¿±co.
Przybysz
a ja wam wyt³umaczê ze ojcem Ace by³ gol D Roger inaczej nazywany Gold Roger czyli król piratów
heh