Witaj na pradawnym forum , które w czasach staro¿ytnych têtni³o ¿yciem. Dzisiaj inna epoka, fora internetowe nie maj± ju¿ takiej popularno¶ci, ale mimo to zajrzyj do nas , napisz posta lub na chacie od czasu do czasu. Zagraj w mugena z postaciami ze swojego ulubionego anime. Niech pojawi siê nuta nostalgii. Stary Le¶niczy wci±¿ tutaj mieszka :)
Wiêc temat zosta³ za³o¿ony z my¶l± o tym, aby wszyscy opisali jak siê tutaj znale¼li, co by³o po¼niej, co siê zmieni³o od czasu waszej rejerstracji na forum itp. itd. No jak to wypada, ja zacznê.
Sierpieñ ubieg³ego roku. Jako, ¿e po oko³o 5 miesi±cach przerwy w "dostawie internetu" wreszcie mia³em go na w³asno¶æ... Jako, ¿e podczas tego czasu po¿yczy³em od kolegi odcinki Naruto 1-220, a by³o to moje pierwsze anime, zafascynowany tym szuka³em w internecie forów oraz gier Naruto. Szybko znalaz³em Senpuu, Narutoz i... to wszystko tak naprawdê. Na którym¶ z tych for znalaz³em temat o... w³a¶nie M.U.G.E.N'ie! Szybko ¶ci±gn±³em ow± grê, po czym dowiedzia³em siê, ¿e mo¿na dodawaæ postacie...
Na którym¶ z for (senpuu albo narutoz) znalaz³em link prowadz±cy do NarutoForum. Limit 20 postów mnie lekko odepchn±³, a ¿e by³ wieczór, jedynie zarejerstrowa³em siê i napisa³em bodaj¿e jednego posta. By³ to 15.08.2008r. Nastêpnego dnia napisa³em parê postów i za³o¿y³em galeriê z sygnaturami. Przez pozytywne komentarze tworzy³em nastêpne, nastêpne i nastêpne... Przy czym nawet nie zauwa¿y³em, kiedy wkrêci³em siê do forum i zacz±³em siê udzielaæ chêtniej. Na samym pocz±tku by³em tylko dla postaci, a wsi±kn±³em na duu¿o d³u¿ej.
Tamtego czasu Matti zorganizowa³ zapisy do AKA.
http://narutoforum.pun.pl/viewtopic.php?id=278
Tak, to ten temat. (Co prawda post "fajnie ¿e Gaara i Naruto maj± w sobie bestie" roz¶miesza mnie dzisiaj do ³ez ). Zosta³em Moderatorem i tak d³ugo, d³ugo, d³ugo... Wiele razy w tym czasie mówiono o PBF'ie na forum - ale nikt nie zrobi³ nic ciekawego... Po pewnym incydencie, którego wole nie wspominaæ, 2007-12-29 o godzinie 22 zosta³ za³o¿ony temat z Kart± Postaci i mniej-wiêcej w tym samym czasie temat rekrutacyjny do dwóch pierwszych dru¿yn. Pó¼niej forum rozszerzy³o dzia³alno¶æ tymczasowo o PBF Bleach, który mimo wszystko okaza³ siê niewypa³em. Pó¼niej zorganizowa³em pierwsze Walki U¿ytkowników w dziale o Grafice... Wiele mo¿na by wspominaæ z Dawnych Dobrych Dni.
Pó¼niej znów by³o "standardowo". A¿ dzisiaj tj. 19 Sierpnia zrezygnowa³em z bycia Moderatorem. Mimo wszystko nie ¿egnam siê z forum. Forum da³o mi parê osób na li¶cie GG, z którymi mogê porozmawiaæ na wszelkie tematy. Dziêki w³a¶nie w pewnym stopniu NarutoForum zainteresowa³em siê RPG'ami pokroju Dungeons&Dragons czy World of Darkness...
Ah tak, to na tyle... No i czekam na wasze, oby barwne, historiê zwi±zane z NarutoForum
A ja skorzystam z tego tematu, ¿eby siê po¿egnaæ. Moja historia na forum mo¿e i nienajd³u¿sza, ale do¶c burzliwa, w trakcie której wspina³em siê na kolejne szczeble 'kariery'... Pocz±tek tradycyjny, poszukiwanie postaci itp., potem ciekawo¶æ, a w konsekwencji rejestracja, d³uuugie dyskusje z warczusiem w dziale "Manga", pierwsze sesje prowadzone przez sHaadiego, pierwsze kroki w grafice.... Pó¼niej otwarcie w³asnych sesji, w wyniku czego zosta³em drugim moderatorem dzia³u PBF.... no w³a¶nie, wst±pienie do Aka i b³edne prze¶wiadczenie wielu osób, ¿e jako moderator bêdê pow¶ci±ga³ swoj± z³o¶liwo¶æ i sarkazm (przepraszam te osoby za strzaskanie ich urojeñ)... mia³em nawet po¶wiêcony sobie temat (ach, ta s³awa.... 'niech mówi± ¼le, byleby mówili', haha)... by³o fajnie, niektórych z forum mia³em szczê¶cie (lub pecha) spotkaæ osobi¶cie, ale nie ma czego ¿a³owaæ..... niestety, nadszed³ taki czas, gdy trzeba okre¶liæ swoje priorytety i jako tako, wybieram naukê.... a ta okaza³a siê bardzo zaborcza i nie pozwoli mi zbytnio dzieliæ swojej uwagi.... daje sobie jeszcze tydzieñ, ale naprawdê w±tpliwe jest to, czy dam radê.... niech kto¶ z Was powoli przygotowujê siê do przejêcia moich sesji... tylko to po mnie w zasadzie tu pozostanie.... no i unosz±cy siê nad forum duch z³o¶liwo¶ci i wredoty, który nadal bedzie nawiedza³ Was w koszmarach
Mhm , po¶mia³em siê trochê jak pisali¶cie o sobie , no to czas na mnie ;P
Moja historia zaczê³a siê w 1994 roku w mie¶cie Opole [...] w sierpniu 2007 roku kolega opowiedzia³ mi CO TO JEST Naruto , zaczê³o siê ;P .... [...] po obejrzeniu 1-szej serii na stronie (jednej mi znanej) narutoz w dziale Gry zobaczy³em nag³ówek NBA II , <shok!> ;P To¿ to gra Naruto !!! <yatta> ¦ci±gn±³em i poszed³em do sql . Graaa³em i graa³em...... [...] Na narutoz pozna³em pewnego usera który zak³ada³ stronê , "zwerbowa³ mnie" . Huh duzo by o tym rozmawiaæ ...o samej stronie itd...to tam zacz±³em tworzyæ (najpierw gify) potem grafikê , jako m³ody admin próbowa³em robiæ to jak najlepiej ;p [...] Pewnego dnia równie¿ w 2007 roku mniej wiêcej pocz±tek pa¼dziernika natrafi³em w google.pl na stronê/forum : narutoforum ..... bêd±c jeszcze ma³ym niedorozwojem naspami³em 10 postów i zyska³em dostêp do download . Na CB <jako pierwszego> pozna³em Kroppela i poprosi³em o zmianê nicku , okaza³o siê ¿e có¶ takiego jak ADMIN , mo¿e to zrobiæ xd i uda³o siê !!! Sarutowari o.O !!! Troszkê przed forum , zacz±³em ogl±daæ Bleacha ;] Po napisaniu 300 postów i jakiej¶ setki na CB zrezygnowa³em z wy¿ej wymienianej stronki , bardzo mi siê tutaj podoba³o i wola³em byæ aktywnym tutaj :> [...] Listopad , koniec - poznaje nowego usera który pokazuje mi swoj± grê forumow± , oczywi¶cie gram tam i zdobywam admina grafika . Wtedy to ola³em narutoforum i przenios³em sie na senpuugame ...zapowiada³o siê ¶wietnie , zgrany zespó³ itd. [...] Luty , koniec - po wielu incydentach na senpuugame rezygnujê i wracam na narutoforum , zupe³nie odmieniony ;D . Rozpoczyna siê era spamu Sarka .....mijaj± miesi±ce , poznaje nowych ludzi (ci±gle spamuj±c) dochodzê do top10 (dalej spamuje) ca³kowicie zaaklimatyzowa³em siê na forum , Puszek , sharky , Pryza , plllizzz , BojtI , Daik , shadow itd. zaw³adnêli CB xd [...] Mo¿na powiedzieæ ¿e sta³em siê "weteranem" ;d nie jestem ju¿ tak aktywny jak kiedy¶ .... ludzie odchodz± ( plllizzz :< wpadaj czasem) ja te¿ w pewnym sensie sie z wami ¿egnam , szko³a i inne sprawy....
A moja historia zaczyna siê w roku 1989... ale o tym teraz nie warto mówiæ xD
W roku 2007 po raz pierwszy obejrza³em odcinek Naruto. Anime mi siê spodoba³o. Zacz±³em przeszukiwaæ wszystkie strony o Naruto, jakie zobaczy³em w necie. I znalaz³em parê for. Pierwsze nie przypad³o mi zbytnio do gustu. Drugie... no, powiedzmy. Trzecie by³o wyj****te xD A czwarte (narutoforum.pun.pl) by³o pocz±tkiem mojej przygody z Naruciakiem. Dopiero tutaj dowiedzia³em siê wszystkiego, co chcia³em wiedzieæ o Naruto. Potem(niechc±cy) trafi³em na stronê senpuu.net. Od razu mi siê spodoba³a. Szybka rejestracja i problem z g³owy. Po paru miesi±cach przypomnia³em sobie o NF. W panice przeszukiwa³em internet, jednak nie znalaz³em go(ja NIGDY nie patrzê na 1 stronê). By³em tak spanikowany, ¿e zapomnia³em o historii. Po paru godzinach pukn±³em siê w czo³o i klikn±³em na magiczne pole z napisem "Historia". D³ugo trwa³o, zanim znalaz³em forko. Ale op³aci³o siê. Doda³em je do zak³adek, ¿eby takie sytuacje siê nie powtórzy³y. Rejestracja, szybki przegl±d i wypad. Tak skoñczy³ siê mój pierwszy dzieñ na forum. Drugi nie by³ fajny, bo by³ to zakichany poniedzia³ek. Wtedy jeszcze chodzi³em do równie zakichanego liceum i mia³em tak samo zakichanych nauczycieli i kolegów =.=. Zwykle wraca³em o 19-20. Dopad³em do kompa i zacz±³em znowu czytaæ forum. I tak zrodzi³a siê my¶l "a mo¿e bym tak napisa³ posta...?". Napisa³em. Najpierw by³ przybysz, potem zacz±³em wzbijaæ siê na wy¿yny. Ale nie ranga siê liczy. Spotka³em tu wielu kumpli, z którymi mam kontakt do dzi¶ (Istek, Harry_kl, Barto, Obi i Surmiaczek).
Podsumowuj±c: gdyby nie internet, nigdy bym tu nie trafi³. I to nie dlatego, ¿e od razu trafi³em na wasze forko. Tylko dlatego, ¿e w necie po raz pierwszy obejrza³em Naruto.
a wiêc temat siê reaktywowa³ nie pisa³em... co tam napisze
na pocz±tku 2008 zobaczy³em anime naruto, zaciekawi³o mnie i w tydzieñ przerobi³em 220 odcinków... szuka³em jaki¶ gier, najpierw mugen, zobaczy³em - gra nie dla mnie... szuka³em jaki¶ RPG i znalaz³em te z BYONDa, na googlach by³ link prowadz±cy do postu o NWOTS by PEPE. zobaczy³em "musisz byæ zarejestrowany aby przeczytaæ ten tekst" wiêc sie zarejestrowa³em, ciekawe czytam, wchodze, forum mnie zainteresowa³o zacz±³em pisaæ posty i na cb potem mia³em przerw± na 5 miesi±cy od forum. Wróci³em znowu zacz±³em pisaæ. Poma³u przybywali nowi starzy odchodzili. no i pozna³em wielu ludzi, na dzisiaj mam rangê speciala itp. Forum mo¿e i traci blask ale ja tu jeszcze z 2 lata planuje posiedzieæ
Na forum trafi³em bodaj¿e pod koniec maja 2008 jednak nie zarejstrowa³em siê od razu . . . Trafi³em tu w prosty sposób i zarazem ¶mieszny poszukiwa³em postaci do M.U.G.E.N.A oraz spritów i trafi³em do . . . dzia³u spritów Kamiru XD Na forum by³ Sylar pod nickiem Sarutowari jak i Spejder - Lagg (?) XD To chyba by³oby na tyle
UltraInstynkt
Taa... Ja tu bym nigdy nie trafi³, gdyby nie pewna stronka z grami on-line i do ¶ci±gniêcia, gdy¿ rok temu m³odszy kuzyn zachêci³ mnie do Naruto z Jetixa, to pó¼niej jak powiedzia³em koledze to siê u¶mia³ i od tej pory ogl±da³em z napisami (podobnie jak Semaru w nieca³y tydzieñ przerobi³em ca³± 1 seriê! i zawali³em oceny...) ale nie o tym mowa. Wiêc jak ju¿ mówi³em, na tej stronie pisa³o "Gry Naruto", wiêc zaciekawiony wszed³em. Tam pobra³em kilka gier, w tym NBA2. Kiedy mi siê znudzi³o (11 postaci? Co to ma byæ!), wpisa³em w googlach "dodawanie postaci do NBA2". To by³ w³a¶nie 30 czerwca 2008 Trafi³em na to forum, zarejestrowa³em siê dla postaci... W³a¶ciwie to niewiele pisa³em, ale zawsze czyta³em wszystkie posty! By³em z wami duchowo ;p W koñcu zaczyna³em siê rozpisywaæ (ci±gle to robiê) i znam tu parê osób (pozdr Alex ^^), ale najwiêcej pozna³em dziêki sesji "O jeden most za daleko"... Wiem ¿e nie mam za du¿o postów ale nie uznajê zasady 100 postów na dzieñ Pozdro, mo¿e nied³ugo siê rozpiszê bardziej... ;]
Heh.
Ja wpad³em na forum, aby pobieraæ postacie do NBA (pijawy Rox!) xD. Nom ale jako i¿ nie samymi postaciami siê ¿yje postanowi³em napisaæ cosik na forum, co nieco na chatboxie i tak siê zaczê³o, mo¿e nie mam wielu postów i nie jestem bardzo znany jednak wiem, ¿e s± na forum osoby, który o mnie pamiêtaj±, pó¼niej zacz±³em rzadziej wchodziæ na forum i coraz rzadziej a¿ do teraz. Wpadam tylko pare razy w miesi±cu ¿eby zobaczyæ co siê zmieni³o, ale i tak nie jestem raczej sta³ym bywalcem.
To tyle
Pozdrawiam pielgrzymów z Polski
Puszek xD
Woah :d to teraz Mua ^^.
Na Forum trafi³em poszukuj±c gry Naruciaka. Tak jak Semaru, zaciekawi³ mnie :d ale pierwsze moje odc. ogl±da³em na Jetixie ! ha ! i wtedy kolesie z by³ego podwórza do mnie przychodzili i ju¿ wtedy mówili, ¿e kochaj± Saska. Po takich pogawêdkach na dworku, przychodzi³em do Domku i kontynuowa³em poszukiwanie Gry, a¿ w koñcu trafi³em na NarutoForum. Pomy¶la³em sobie *fajnie... w koñcu jaka¶ gra...* i szybko zrobi³em Konto o nicku 'Istek'. Pierwsze co to ChatBoxPost ! - Witam, jestem nowy. Tak... taki mia³em pocz±tek xD. Od razu wtedy post krytykuj±cy sHadowa :d i mnie zdo³owa³ ;( pobra³em NBA2 i gra³em... Pogra³em z oko³o 2h i zobaczy³em, ¿e mo¿na postacie ¶ci±gn±æ, lecz wtedy jeszcze by³ magiczny dostêp 10 postów. Szybko z³apa³em za Klawiaturê i pisa³em. Woah 10 minut 1 post ^^. Zdoby³em upragnionych 10 postów i pobiera³em kolejno pack, za packiem xD. Potem mia³em przerwê, lecz po paru tyg. przypomnia³em sobie o NF i zabra³em siê za siebie. Moje pierwsze kroki powsta³y w Grafice (czyt. 11 post xD) Wtedy to ju¿ tylko pragn±³em krytyki Sami, Tomen, Jmaczka i WojtiComb'iego . Pierwsza moja sig powsta³a w GIMP'ie. Potem to ju¿ kolejno 'sadzi³em' gify, turnieje gifowe . Pamiêtam, ¿e siê pchali, ¿eby wzi±sc udzia³ w mym Turnieju xD. Potem nadszed³ mój wielki okres... Okres Akatuski. Matti zapyta³ mnie czy nie chcia³ bym byæ moderatorem. Ha ! Zgodzi³em siê ! mia³em wtedy dobr± opiniê od Userów . Potem zrezygnowa³em ... dla Rangi ^^. Po jakim¶ czasie znów by³em ^^, a¿ do odpa³u... wszystko na nim straci³em... Moda, reputacje... zosta³em Zbanowany, ale Matti da³ mi szanse ^^.
No to jako¶ by³o tak xD Troche Chaotycznie chyba napisane ^^ mam nadzieje, ¿e siê rozczytacie xX'
ja trafi³em na forum kiedy szuka³em na necie ntsd do pobrania i na tym forum to znalaz³em:D spodoba³o mi siê to forum i za³o¿y³em konto
Ostatnio edytowany przez romsik1 (2011-03-07 13:54:49)