Baza postaci MugenArchive

• Polecamy stronê mugenarchive. Jest to najwiêkszy zbiór postaci do mugena ze wszystkich anime. Baza ca³y czas aktualizowana. Pobierz swoich ulubionych bohaterów i dziel siê opiniami na naszym forum. B±d¼ czê¶ci± spo³eczno¶ci
    Baza postaci

Ogłoszenie

Witaj na pradawnym forum , które w czasach staro¿ytnych têtni³o ¿yciem. Dzisiaj inna epoka, fora internetowe nie maj± ju¿ takiej popularno¶ci, ale mimo to zajrzyj do nas , napisz posta lub na chacie od czasu do czasu. Zagraj w mugena z postaciami ze swojego ulubionego anime. Niech pojawi siê nuta nostalgii. Stary Le¶niczy wci±¿ tutaj mieszka :)

Arturia-Pendragon-95017-thumb Edward-Elric-Fix-AI-30783-thumb Gintoki-39783-thumb Goku-MUI-92988-thumb Goku-SSB-22899-thumb Gon-17939-thumb Ichigo-Final-39597-thumb Inuyasha-Diogo-76243-thumb Ippo-42350-thumb jotaro-spr-4-E30-thumb Kenshin-33694-thumb n-Lkn-thumb Natsu-73764-thumb Saitama-78668-thumb Seiya-43859-thumb SM-Luffy-TS-45684-thumb Tanjiro-31403-thumb Toriko-by-Trafalgar-Lawzz-19895-thumb

#1 2010-01-25 17:47:16

hardy

https://i.ibb.co/Z2jwZSt/bluekaiokenoff.png                              BlueKaioken

7114862
Punktów :   19 

[PWT] Naruto Mugen

Witam. Wiem ¿e N.U.B niestety nie wypali³, ale trudno to ju¿ za nami. Postanowi³em teraz zrobiæ Naruto Mugena od nowa poniewa¿ nie spotka³em siê z Polskim Mugenem, który nie jest po prostu po¶ci±ganymi postaciami i arenami.
Mia³em pomys³ by zrobiæ ¿e ka¿da postaæ ma 2 formy nawet je¶li dana postaæ ma jedn± np.Shikamaru jego forma bazowa³a by na tym ¿e by by³y silniejsze ataki mo¿e tak¿e by co¶ dostawa³ i w jego obrêbie by jaka¶ energia by³a czy co¶, natomiast np. Itachi by mia³ MS to samo Sasuke itd.
Formê by siê w³±cza³o kiedy dodatkowy pasek by siê na³adowa³ i forma by dzia³a³a dopóki pasek energii by nie doszed³ do koñca.
By³y by ograniczone kunaie. W sumie chce co¶ zrobiæ jako ca³o¶æ.

Roster by by³ taki w sumie to co¶ takiego jak ten z N.U.B.Postaci w sumie bêd± bazowaæ na 2 serii, a takie postacie jak Obito czy Madara by byli dodatkowymi.
Niestety nie ogl±dam 2 serii to nie wiem jakie postacie by nale¿a³o dodaæ czy jakie uj±æ, wiêc pro¶ba do Was aby¶cie mnie naprowadzili co tam w mandze i anime s³ychaæ i jakie postacie wywaliæ czy dodaæ.

1.Naruto,     
2.Sasuke,         Sharingan
3.Sakura,   
4.Kakashi,        Sharingan
5.Itachi,           Sharingan
6.Madara,        Sharingan
7.Obito,           Sharingan
8.Shikamaru,
9.Pein, 
10.Deidera,
11.Jiraiye,   
12.Hidan,
14.Zetsu,
15.Kakuzu,
16.Gaara,
17.Kisame,
18.Guy,
19.lee,
20.Neji,
21.Orochimaru,
22.Sai,
23.kiba,
24.Sasori,   
25.Shino,
26.Ino,
27.Hinata,   
28.Temari,
29.Tenten,
30.Tobi,           Sharingan

Je¶li chodzi o sharingan to po w³±czeniu by pojawia³o sie takie co¶.
http://img94.imageshack.us/img94/2945/beztytuu2yy.th.png

I jeszcze jedne pytanie je¶li chodzi o Amaterasu, Tsukuyomi i susanoo to jakie oko odpowiada do jakiego ataku. I ile razy mo¿na u¿yæ Amaterasu bo planuje co¶ takiego zrobiæ ¿e ile¶ razy u¿yje siê amaterasu i ciemnieje obraz i nie mo¿na go u¿yæ to samo Tsukuyomi, a je¶li wyczerpie siê ilo¶æ Amaterasu i Tsukuyomi to obraz staje siê czarny i nic nie widaæ (to s± plany wstêpne)

Ogólnie planuje co¶ nowego wprowadziæ i by mugen nie wygl±da³ jak zlepe postaci z naruto, wiêc wszystkie postacie bêd± od nowa robione i przystosowane specjalnie pod tego mugena.
Aha i jak mo¿ecie to napiszcie co tam by mogli mieæ w 2 formie napisa³em tylko Ci co bêd± mieli Sharingana.

Jak by kto¶ by³ chêtny to zapraszam ka¿dy by siê przyda³ kto¶ od szukania spritów, d¼wiêków, dorobienie jaki¶ spritów czy jaki¶ tester, który gra postaci± i wy³apuje b³êdy typu animacje jest za wysoko i ni¿szy przeciwnik nie obrywa o co¶ takiego mi chodzi. G³ównie to kto¶ by siê przyda³ kto zrobi screenpacka i jacy¶ kreatorzy, nawet kto¶ kto zaczyna przygodê z postaciami i umie przynajmniej zrobiæ podstawy to jest takie minimum.

Jak by siê nikt nie zg³osi³ to trudno sam by³ sobie jako¶ poradzi³ z postaciami gorzej z screenpackiem, ale trudno dam radê.

W sumie to chcia³bym wiedzieæ czy takim pomys³em byli by¶cie zainteresowani zrobi³ bym gdzie¶ stronkê i tam bym dawa³ wszystkie informacje, które dodatkowo bym pisa³ w tym temacie ¿eby by¶cie byli na bie¿±co nie odwiedzaj±c codziennie strony.
W sumie chce wszystko ustaliæ i pó¼niej bêdê dzia³aæ.
Zapraszam do pomocy.

#2 2010-01-25 19:27:04

Sai-shinobi

https://i.ibb.co/RPMgzTq/beastnew.png                              SSJBeast

4736932
SkÄ…d: ta zmiana zdania?

Re: [PWT] Naruto Mugen

Ja od siebie bym podpowiedzia³, by dodatkowym trybem Sakury by³ taki wnerw... , Oro tryb Bia³ego Wê¿a(gdy Sasuke go chcia³ zabiæ) ; Hinata i Neji Byakugan. Sasori to tryb prawdziwy(tzn. bez tej lalki w której by³). Guy i Lee proponowa³bym bramy(albo Guy bramy, a Lee pijany)- Do w/w sprity raczej s±, widzia³em w postaciach. Poza tym proponowa³bym:
Hidan- zmiana w tego czarno-bia³ego; Kisame- fuzja z Samehad±(to by³o w kilka chapterów wczesniej w mandze). Naruto to albo zmiana w kyuubiego albo Sage Mode... ale raczej to pierwsze, bo tryb Pustelnika chyba w³asnie do Jirayii(odcinki Anime ok. 130)
W peinie mo¿e Rinnengan, albo przywo³anie cia³. Zetsu chyba ma co¶ z ro¶³inkami, lecz niewiele mo¿na by³o zobaczyæ, wiêc tu problem... No i Gaara te¿ tryb z Bijuu

Niestety nie umiem tworzyæ postaci, czy screenpacków, ale chêtnie zosta³bym testerem, lubiê obejrzeæ postaæ od ka¿dej strony.Ew. mogê te¿ pomóc w szukaniu d¼wiêków do postaci...
                                                                                                                            To tyle ode mnie. Powodzenia w projekcie

Co do MS: Susanoo u¿ywane jest obydwojgiem oczy, Amaterasu lewym, wiêc wychodzi na to, ¿e Tsukiyomi prawym.

My¶lê, ¿e móg³by¶ dodaæ Yamato(go¶æz DNA 1 Hokage, u¿ywa Mokouton-e;ementu drewna) oraz Suigetsu (jest w dru¿ynie Saska, ma miecz Zabuzy i ma ¿ywio³ wody. Przemian± mog³oby byæ co¶, co pokaza³ w 143 odc. Shippuudena. Jako¶ tak z³±czy³ siê z fal± i tylko tu³ów mu wystawa³...)

Ostatnio edytowany przez Sai-shinobi (2010-01-26 06:13:39)

#3 2010-01-26 17:31:43

Yukiko

https://i.ibb.co/JsmJhb2/kid.png                              Przybysz

Punktów :   

Sai-shinobi napisał:

Przemian± mog³oby byæ co¶, co pokaza³ w 143 odc. Shippuudena. Jako¶ tak z³±czy³ siê z fal± i tylko tu³ów mu wystawa³...

Co do tej przemiany to on ³±czy siê z wod± a ona przypomina wielk± rybê.

Ogólnie pomys³ fajny. Co do postaci i tych trybów, które mo¿esz dodaæ to tak:
Chouji - Bo zjedzeniu pigu³ek zamienia siê w to co¶
Tsunade - U¿ywa techniki medycznej przez co jej rany ca³y czas siê lecz±.
Kankuro
Karin
Juugo - Przeklêta Pieczêæ
KillerBee - Zamiana w Bijuu
Utakata (6 Ogoniasty Jinchuuriki) - Wychodz± z nim teraz odcinki wiêc na razie nie ma co do niego pewno¶ci ale pewnie zamiana w Bijuu.
RaiKage - Elektryczna zbroja.
Yugito Nii (2 Ogoniasty Jinchuuriki) - Zamiana w Bijuu.
Kurenai
Asuma
Kabuto - Po³±czenie z Orochimaru.
Shizune

Ja za bardzo rysowaæ Sprit'ów nie umiem ale za to znam siê na Mandze i Anime wiêc mogê po wymy¶laæ ró¿ne ataki oraz rzeczy tego typu. Je¶li chcesz to mogê byæ testerem.

Ostatnio edytowany przez Yukiko (2010-01-26 17:36:12)

http://img43.imageshack.us/img43/4642/59443569.jpg

#4 2010-01-28 11:21:05

hardy

https://i.ibb.co/Z2jwZSt/bluekaiokenoff.png                              BlueKaioken

7114862
Punktów :   19 

Wiecie tylko ¿eby nie wysz³o 50postaci bo bêdê to trochê robi³. My¶la³em by roster zrobiæ podobny do gry na psp Accel3 mianowicie taki
Asuma Sarutobi
Choji Akimichi
Deidara
Gaara
Hidan
Hinata Hyuga
Ino Yamanaka
Itachi Uchiha
Jiraiya
Jugo
Kabuto Yakushi
Kakashi Hatake
Kakuzu
Karin
Kankuro
Kiba Inuzuka
Kisame Hoshigaki
Konan
Kurenai Yuhi
Might Guy
Neji Hyuga
Naruto Uzumaki
Obito Uchiha
Orochimaru
Pain
Rock Lee
Sai
Sakura Haruno
Sasori in Hiruko
Sasuke Uchiha
Shino Aburame
Shizune
Shikamaru Nara
Suigetsu Hozuki
Temari
Tenten
Tobi
Tsunade
Yamato
Minato

Roster oczywi¶cie po redukcjach.

Je¶li chcecie bym co¶ doda³ to bêdê musia³ co¶ uj±æ. Pomy¶la³em by Tobi jako transformacje bêdzie mia³ zmianê w Madare, który ma EMS.

Tutaj Strona na razie taka wstêpna bez rosteru opisany jest tylko Sasuke, lecz bez posiadanych zdolno¶ci i dwa gify sance Itachiego s±.

http://narutoultimates.webs.com/

Yukiko i Sai-shinobi dziêki za pomoc. A macie jakie¶ stronki ze spritami? Poniewa¿ nie wiem czy do wszystkich znajdê sprity i Wy by¶cie mi mogli je podes³aæ je¿eli by¶cie chcieli.
Mam nadziejê ¿e pomo¿ecie mi roster wybraæ.
Na razie nic za bardzo nie zrobi³em poniewa¿ jest inna robota, jak j± skoñczê to bêdê mia³ wiêcej czasu przy kompie to zacznê co¶ wiêcej robiæ.

#5 2010-01-31 10:55:24

Sai-shinobi

https://i.ibb.co/RPMgzTq/beastnew.png                              SSJBeast

4736932
SkÄ…d: ta zmiana zdania?

My¶lê, ¿e zbiór postaci, który przedstawi³e¶ jest OK. Marzy³bym o Danzo, ale w±tpiê, by by³y odpowiednie sprity... . Poza tym w Accel 3 chyba ne by³o ustawienia Alfabetycznego, mam nadziejê, ¿e tylko tutaj napisa³e¶ postacie w tej kolejno¶ci... no, ale to taki szczegó³.
  Co do stronek ze spritami to có¿- niestety nie zajmowa³em siê robieniem postaci, wiêc nie szuka³em tego rodzaju stron. Jednak robi³em GIFy i przypadkiem wpad³em na t± stronkê-
LINK Tylko, ¿e dawno tam nie wchodzi³em; stronka przesz³a wiele zmian, jednak mam nadziejê, ¿e znajdziesz co¶ odpowiedniego. Chocia¿ z drugiej strony podejrzewam, ¿e ju¿ t± stronkê znasz, no, ale jakby co...

#6 2010-05-16 19:17:38

kondi98

https://i.ibb.co/JsmJhb2/kid.png                              Przybysz

Punktów :   

co do tego ama itp ze ciemnieje obraz to jak grasz vs mode to jak np bedziesz grac z kumplem to on tez nic nie bedzie widzial bo ekran jest 1 -.-

Stopka forum

RSS