Witaj na pradawnym forum , które w czasach starożytnych tętniło życiem. Dzisiaj inna epoka, fora internetowe nie mają już takiej popularności, ale mimo to zajrzyj do nas , napisz posta lub na chacie od czasu do czasu. Zagraj w mugena z postaciami ze swojego ulubionego anime. Niech pojawi się nuta nostalgii. Stary Leśniczy wciąż tutaj mieszka :)
Ozaru
Instrukcja do programu Adobe Photoshop 7.0
1. Otwieramy nowy dokument o wymiarach 100x100
2. Wybieramy jakiś obrazek i przenosimy na nasz dokument. MÓJ OBRAZEK
3. Powielamy naszą bazę dwa razy. Pierwszą kopię ustawiamy na tryb "Nakładka" i zmieniamy krycie na 66%. Tryb drugiej zmieniamy na "Łagodne światło", a krycie na 44%.
4. Tworzymy dwie, nowe, puste warstwy [Warstwa>>Nowa warstwa]. Pierwszą z nich wypełniamy kolorem #000339 i zmieniamy tryb na "Wyłączenie" (70%). Drugą warstwę wypełniamy kolorem #726492, zmieniamy na "Światło punktowe" (70%).
5. Warstwa>>Nowa warstwa dopasowania>>Kolor selektywny. I ustawiamy tak:
R: -100,+43,+100,-39
Y: -100,-28,-18,+52
C: +100,-15,-38,-11
N: +8,+9,+6,-5
6. Warstwa>>Nowa warstwa dopasowania>>Barwa/nasycenie (zmieniamy nasycenie na +18)
7. Pobieramy te tekstury: #1,#2. Obie nanosimy na nasz dokument i zmieniamy tryb na "Mnożenie odwrotności".
8. Warstwa>>Nowa warstwa dopasowania>>Krzywe:
Wejście: 113
Wyjście: 79
9. Skopiuj bazę ikony i przesuń ją na samą górę, ustawiając jej tryb na "Łagodne światło" (30%).
10. Warstwa>>Nowa warstwa wypełnienia>>Kolor kryjący...(#E9BA6F). Zmieniamy krycie na 25%(lub mniej).
11. Pobieramy TĘ teksturę, i TEGO stampsa. Przenosimy teksturę na naszą ikonę i zmieniamy jej tryb na "Mnożenie" (70%). Umieszczamy stampsa w dowolnym miejscu na dokumencie i kombinujemy w ustawieniach barwy i nasycenia[Obrazek>>Dopasuj>>Barwa/nasycenie].
12. Pobieramy którąś z tekstur by crazykira-recources. Nakładamy na ikonę i zmieniamy tryb na "Jaśniej" lub "Mnożenie odwrotności".
13. Warstwa>>Nowa warstwa dopasowania>>Krzywe:
Wejście: 101
Wyjście: 100
14. Na koniec możemy pokombinować jeszcze z kolorem selektywnym. Według mnie ten styl jest prosty i mam nadzieję, że się Wam spodoba. MÓJ EFEKT
Inne efekty:
Ostatnio edytowany przez Charlotte (2009-02-21 16:26:06)