Witaj na pradawnym forum , które w czasach staro¿ytnych têtni³o ¿yciem. Dzisiaj inna epoka, fora internetowe nie maj± ju¿ takiej popularno¶ci, ale mimo to zajrzyj do nas , napisz posta lub na chacie od czasu do czasu. Zagraj w mugena z postaciami ze swojego ulubionego anime. Niech pojawi siê nuta nostalgii. Stary Le¶niczy wci±¿ tutaj mieszka :)
Ozaru
Czesc. Ta gra o ktorej pisze jest wedlog mnie najlepsza gra o naruto na byondzie!
Tylko mam pytanie jesli ktos juz w to gra i przeszedl examin na Chunina to prosze go o pomoc.
Nie znam odpowiedzi na kilka pytan a poniewaz mam klopoty z angielskim to nie wiem nawet o co chodzi haha
pytania sa nastepujace:
How many Bijuus are there?
What is 3rd hokages real name?
What is Final form sharingan?
What is Choji Akimitsu's age in Part 1?
Who is name 5th hokage?
Who does hinata like?
i dla mnie najtrudniejsze : what does hokage stand for?
mozliwe odpowiedzi:
Fire Emperor
Head Ruler
Fire Shadow
Head Honcho
Fire Guardian
what can the shinobi in byakugan do?
what are the kaguya can?
what is the main accesory of a Ninja?
wiêc mam gre w kturej pytania s± identyczne
dam odpowiedi z code z gry
switch(input("How many Bijuus(Demons) are there seen on the Manga already?","Bijuus",) in list("9","4","1","7"))
if("4")
usr.points += 1
else
usr.points += 0
switch(input("What is the 4th hokages real name?","4th hokage",) in list("Yakashino","Tenaichi","Arashi","Zetsu"))
if("Arashi")
usr.points += 1
else
usr.points += 0
switch(input("What special sharigan does uchiha itachi have?","Itachi",) in list("Lv 3","Legendary","Mangekyou","No Name"))
if("Mangekyou")
usr.points += 1
else
usr.points += 0
switch(input("What is Choji Akimichi's age in Part 1?") in list("10-11","12-13","12.5","13","13.5"))
if("12-13")
usr.points += 1
else
usr.points += 0
switch(input("How many Hokages are there in the show?") in list("4","1","5","3"))
if("5")
usr.points += 1
else
usr.points += 0
switch(input("Who does Hinata like?") in list("Hiashi","Neji","Sasuke","Naruto","Hanabi"))
if("Naruto")
usr.points += 1
else
usr.points += 0
switch(input("What does Hokage stand for?","Hokage",) in list("Fire Emperor","Head Ruler","Fire Shadow","Head Honcho","Fire Guardian"))
if("Fire Shadow")
usr.points += 1
else
usr.points += 0
switch(input("What can the shinobi in Byakugan do?") in list("See people among Bunshins","Sight of Opponents Chakra flow","Eyes pop out","Strength","Agility"))
if("Sight of Opponents Chakra flow")
usr.points += 1
else
usr.points += 0
switch(input("What is the name of the demon within Gaara?") in list("Desert Demon","Kyuubi","Sabakyuu","Shukaku"))
if("Shukaku")
usr.points += 1
else
usr.points += 0
switch(input("What are the Kaguya clan known for?") in list("Katon Goukakyuu No Jutsu","Hakke","Tsuuga","5 Dances","Their size"))
if("5 Dances")
usr.points+= 1
else
usr.points += 0
switch(input("What is/are the main accessory(ies) of a Ninja?","Accessory",) in list("Kunai","Shuriken","Their Villages Forehead Protector","All of the Above"))
if("All of the Above")
usr.points += 1
kto spostrzegawczy zauwarzy odpowiedi
aa
i do gennina macie
switch(input("Whats the lowest ninja rank?","Lowest rank",) in list("Academy Student","Genin","Chuunin","Jounin","Kage"))
if("Genin")
usr.score += 1
else
usr.score += 0
switch(input("What kind of jutsu is Bunshin No Jutsu?","Bunshin Type",) in list("Taijutsu","Genjutsu","Ninjutsu","Doujutsu"))
if("Genjutsu")
usr.score += 1
else
usr.score += 0
switch(input("What is the purpose of Taijutsu?","Taijutsu",) in list("Close range combat(hand to hand)","Long range fighting","To confuse or hurt the enemy mentally","To look cool"))
if("Close range combat(hand to hand)")
usr.score += 1
else
usr.score += 0
switch(input("What is usually the purpose of Ninjutsu?","Ninjutsu",) in list("Close range combat(hand to hand)","Long range fighting","To confuse or hurt the enemy mentally","To look cool"))
if("Long range fighting")
usr.score += 1
else
usr.score += 0
switch(input("What is usually the purpose of Genjutsu?","Ninjutsu",) in list("Close range combat(hand to hand)","Long range fighting","To confuse or hurt the enemy mentally","To look cool"))
if("To confuse or hurt the enemy mentally")
usr.score += 1
else
usr.score += 0
switch(input("What is the highest ninja rank","rank",) in list("Academy Student","Genin","Chuunin","Jounin","Kage"))
if("Kage")
usr.score += 1
else
usr.score += 0
switch(input("What are the Uchiha clan known for?","Uchiha",) in list("Sharingan","Byakugan","Their dogs","The ability to control their bones","Their size"))
if("Sharingan")
usr.score += 1
else
usr.score += 0
switch(input("What are the Hyuuga clan known for?","Hyuuga",) in list("Sharingan","Byakugan","Their dogs","The ability to control their bones","Their size"))
if("Byakugan")
usr.score += 1
else
usr.score += 0
switch(input("What are the Akimichi clan known for?","Akimichi",) in list("Sharingan","Byakugan","Their dogs","The ability to control their bones","Their size"))
if("Their size")
usr.score += 1
else
usr.score += 0
switch(input("What are the Kaguya clan known for?","Kaguya",) in list("Sharingan","Byakugan","Their dogs","The ability to control their bones","Their size"))
if("The ability to control their bones")
usr.score += 1
else
usr.score += 0
switch(input("What are the Inuzuka clan known for?","Inuzuka ",) in list("Sharingan","Byakugan","Their dogs","The ability to control their bones","Their size"))
if("Their dogs")
licze na + ;p
terz gram w t± grê jest super a najlepsze jest to ¿e ³atwo siê w ni± gra chociarz czêsto zabijaj± innych graczy.
UP^:a za odpowiedzi masz +
gdyby ktos nie widzia³ odpowiedzi to:
1.Whats the lowest ninja rank? -Genin
2.What kind of jutsu is Bunshin No Jutsu? -Genjutsu
3What is the purpose of Taijutsu? -Close range combat(hand to hand)
4.What is usually the purpose of Ninjutsu? -Long range fighting
5.What is usually the purpose of Genjutsu? -To confuse or hurt the enemy mentally
6What is the highest ninja rank? -kage
7.What are the Uchiha clan known for? -sharingan
8.What are the Hyuuga clan known for? -Byakugan
9.What are the Akimichi clan known for? -their size
10.What are the Kaguya clan known for? -The ability to control their bones
11.What are the Inuzuka clan known for? -Their dogs
to by³y na genin exam
1.How many Bijuus(Demons) are there? -9
2.What is the 4th hokages real name?","4th hokage? -arashi
3.What special sharigan does uchiha itachi have?","Itach?i -mangekyou
4.What is Choji Akimichi's age in Part 1? -12-13
5.How many Hokages are there in the show? -5
6.Who does Hinata like? -Naruto
7.What does Hokage stand for?","Hokage? -Fire Shadow
8.What can the shinobi in Byakugan do? -Sight of Opponents Chakra flow
9.What is the name of the demon within Gaara? -Shukaku
10.What are the Kaguya clan known for? -5 Dances
11.What is/are the main accessory(ies) of a Ninja? -All of the Above
To by³y odpowiedzi na chunnin exam
Orgina³: Marekssj2
T³umaczenie odp:Giller
oto pare screnów z gry
http://img169.imageshack.us/my.php?imag … ot1ri8.png
to ja kiedy otwieram 1 brame chakry
http://img169.imageshack.us/img169/8954 … ot1ri8.png
gra jest orginalna poniewa¿ wystêpuje tam dzieñ noc i wieczór a to moje chidori
a tam katon housenka no jutsu
Spoiler:
Kiedy ju¿ zostane chunninem poka¿e wam na screenach jak wygl±da tam pow³oka kyuubiego z 1 ogonem :kaszalot:
JE¦LI OBRAZKI NIE DZIA£AJ¡ PROSZE JE ZAPISAÆ WTEDY JE ZOBACZYCIE XD co za powaga hehe
ninjutsu trenujemy wal±c w niebieski log
genjutsu trenujemy wal±c w zielony log
a taijutsu w czerwony
chakre i ¿ycie najszybciej przez medytacje
handseal accuracy robi±c jutsu
speed seal(szybko¶æ wykonywania pieczêci ) trenójemy równierz robi±c jutsu
restem uzupe³niamy ¿ycie i chakre
niektórych jutsu uzhymy sie wal±c w logi a niektórych id±c do ucz±cego ich NPC
np rasengan bêdziemy mieli wal±c w niebieski log (trzeba byæ Uzumaki)
a chidori trzeba i¶æ do wioski grass i pogadac z sasuke(trzeba buæ Uchicha)
ach tak zapomnia³em w grze mo¿na wybraæ 2 klany jest ich w sumie 22 oto wszystkie
Aburame
Kidoumaru
Inuzuka
Uzumaki
Kamizuri
Akimichi
Lee
Hatake
Kaguya
Haku
Medic
Hoshigaki
TenTen
Gaara
Nara
Rokudou
Momochi
Deidara
Hyuuga
Uchiha
Temari
Kankurou
Spoiler:
Doujutsu:
Jak na razie znam 2 rodzaje doujutsu (oczywi¶cie w grze)Byakugan i sharingan.
Biakugan Pozwala widzieæ dok³adne informacje o przeciwniku (dostajemy je wal±c w logi)
Sharingan: S± 4 poziomy sharingana:
1. ma 1 £ezkê dziêki iluminate mo¿emy widzieæ przes bunshiny,kawarimi i meimei no jutsu.
2. ma 2 £ezki ma on iluminate i sharingan freeze.
3. ma 3 £ezki ma on iluminate sharingan freeze i kopiowanie jutsu (nie zostaj± one w zak³adce tylko zadaj± obra¿enia)
MS(Mangekyou Sharingan)ma on to co z 3ema ³ezkami tyklo ¿e mo¿na sie jest genjutsu oraz nauczyæ Tsukiyomi i Amaterasu
(Nie mam tego poziomu lecz z przypuszczeñ i tego co zobaczy³em stwierdzam i¿ tak powinno byæ wiêc nie miejcie do mnie pretêsji
Odrazu uprzedzam ¿e grê najlepiej zacz±æ od genin examu poniewa¿ przeg geninem czêsto s± b³êdy gry takie jak: nie mo¿na zrobiæ restu albo gra ¶cina a jak sie jest geninem to niczego takiego nie ma.
Demon jest od chunnina uwalnia sie go klikniêciem w zak³adke demon i w nazwre demona.
S± ró¿ne demony:Shukaku,Nibi,Sanbi,Kyuubi,Jest te¿ CS(Crused Seal) lecz nie wiem jak go zdobyæ.
UWAGA ZA PIERWSZYM ZALOGOWANIEM OBRAZ BÊDZIE WIÊKSZ NI¯ ZA RESZT¡ zami zobaczycie
W przypadky chidori i rasengana kiedy wykonamy handseale nale¿y wpisaæ 5000
A w Dark chidori 10000
REGULAMiN
1.¯adnych reklam
2.¯agnego spamowania
3.Szanowaæ GM i innych Graczy
4.Nie prosiæ GM o chunnina
5.Nie nadu¿ywaæ teleportu
6.Nie rozpoczynaæ walk
7.Dobrze sie bawiæ
Za 1 ostrze¿enie Warn
Za 2 ostrze¿enia Ban
jakby ktos o cos pyta³ to w tym temacie u mnie na pw lub i Sasuke (fan) mój nick w grze to giller a Sasuke (fana) Shower Han
Nie licze na plusa ale jak ktos da to sie nie pogniewam XD
by: Giller
Ostatnio edytowany przez giller (2008-07-22 08:43:14)
Ozaru
Bardzo dziêkuje Giller oraz marekssj2 Za odpisanie i udzielenie rzetelnych i mam nadzieje poprawnych informacji co za chwile sprawdzê. Jak zostanê Geninem macie u mnie plusa.
Mam nadzieje ¿e to bêdzie przyk³ad dla innych u¿ytkowników pisz±cych na tym Forum.
Giller z wybieraniem Klanów nie ma racji nie mo¿na mieæ dwóch klanów. Wybieramy z jakiego klanu ma byæ ojciec i z jakiego matka najwiêcej umiejêtno¶ci odziedziczymy po ojcu. Kiedys mialem postaæ Hiuga (nie wiem jak to siê pisze) i uthihe Ojcem byl Hyuug a wiêc mia³em wszystkie umiejêtno¶ci Hyuga i tylko Katona Uthihy
I jeszce jedno dark chidori uczymy siê u Sasuke który jest w grass a Chidori wal±c w niebieski i zielony log.
Dark Chidori = Chidori które mia³ CS2 (niestety nie bêdziemy CS2)
Ostatnio edytowany przez SASUKE(fan) (2008-07-22 07:52:51)
UP ^^ CS Jest poniewa¿ ju¿ 2 go¶ci widzia³em lataj±cych w CS2
a co do klanów to na pocz±tku gry pisze wybie¿ klan a potem wybierasz drugi klan (oczywi¶cie po angielsku) a poza tym na jedno wychodzi
Ostatnio edytowany przez giller (2008-07-22 07:59:17)
Ozaru
Tak Ale jest ró¿nica mo¿e niewielka Bo i tak bêdziemy jakby z dwóch klanów ale napisa³em to aby loguj±cy siê wiedzieli co zaznaczaj±. A co do CS2 nie chodzi mi ¿e nie da siê byæ tylko maj±c Chidori CS2 nie bêdziemy CS2
Kumalski? I jeszcze jedno jak w³±czymy Dark chidori zapyta nas o Chacre trzeba wpisaæ 10000 10 tysiêcy a na Rasengana 5000.
kolejny RIP, nie wiem jak ta gra moze byc najlepsza na byondzie skoro wszystkie sa takie same ROTFL a z super szybkim treningiem bedziesz mial zabawe gora dzien a potem ci sie znudzi, chyba ze cie rajcuje zabijanie noobow i nowych graczy, jezeli tak to polecam ta gre, a jezeli nie to polecam tylko oryginalne gry naruto na BYOND a nie RIPy jak ten ktory powstal nielegalnie poprzez kradziez zrodla gry.
chocby nawet admin zmienil ta gre calkowicie i dodal milion nowych klanow to bedzie zawsze RIP ktory nie dorowna do piet oryginalom
Ostatnio edytowany przez Kisioj (2008-07-22 12:35:10)
Ozaru
Kisioj masz racje. Ale wszystkie inne gry jakie Gra³em to albo s± takie same jak ta tylko siê d³u¿ej ³aduje lub s± zj***** na maxa. A to jest gra na tydzieñ mo¿e 2 ale ja w ni± bêde gra³ dopuki nie pojawi siê ten nowy mod do Half-Life 2
A poza tym zk±d wiesz co jest Oryginalne a co nie?
Wed³ug mnie tu s± najlepiej dopracowane demony.
Np.: w Mist of chacra postacie wiêksze ale to samo a nawet wiêksze Gów** pozatym demony Przypomina³y kontury rysunków Dzieciaków z zerówki. Gdyby nie to ¿e ogony siê poruszaj± powiedzi³ bym ¿e to najg³upsza gra na ¶wiecie.
SASUKE(fan) napisał:
A poza tym zk±d wiesz co jest Oryginalne a co nie?
bo znam caly BYOND na wylot, jestem tam od 2005 roku, zdazylem poznac ludzi i gry
i pozatym aktywnie uczestnicze w byondowskim zyciu, forach etc.
wiem co oryginalne a co nie bo na pierwszy rzut oka widac, chocbys niewiem jak zmienil gre, mapke i ikonki to ja i tak poznam ze nie jest oryginalna... pozatym w wiekoszosci nawet do gry nie musze sie logowac zeby wiedziec czy jest oryginalna czy nie, jak jest mnostwo gifow i klanow wypisanych na hubie etc. sa badziewne login screeny to oczywiste ze nie jest oryginalna bo skoro nawet sie kolesiom nie chcialo zrobic designu to gry napewno nie zrobili
Kisioj napisał:
sa badziewne login screeny to oczywiste ze nie jest oryginalna bo skoro nawet sie kolesiom nie chcialo zrobic designu to gry napewno nie zrobili
Z tym siê zgodze niektóre login screeny s± idiotyczne no ale nie wszystkie bo w Naruto Shinobi Masterz tak nie jest prezybajmniej wg mnie.
Ostatnio edytowany przez giller (2008-07-23 07:30:42)
giller napisał:
terz gram w t± grê jest super a najlepsze jest to ¿e ³atwo siê w ni± gra chociarz czêsto zabijaj± innych graczy.
UP^:a za odpowiedzi masz +
gdyby ktos nie widzia³ odpowiedzi to:
1.Whats the lowest ninja rank? -Genin
2.What kind of jutsu is Bunshin No Jutsu? -Genjutsu
3What is the purpose of Taijutsu? -Close range combat(hand to hand)
4.What is usually the purpose of Ninjutsu? -Long range fighting
5.What is usually the purpose of Genjutsu? -To confuse or hurt the enemy mentally
6What is the highest ninja rank? -kage
7.What are the Uchiha clan known for? -sharingan
8.What are the Hyuuga clan known for? -Byakugan
9.What are the Akimichi clan known for? -their size
10.What are the Kaguya clan known for? -The ability to control their bones
11.What are the Inuzuka clan known for? -Their dogs
to by³y na genin exam
1.How many Bijuus(Demons) are there? -9
2.What is the 4th hokages real name?","4th hokage? -arashi
3.What special sharigan does uchiha itachi have?","Itach?i -mangekyou
4.What is Choji Akimichi's age in Part 1? -12-13
5.How many Hokages are there in the show? -5
6.Who does Hinata like? -Naruto
7.What does Hokage stand for?","Hokage? -Fire Shadow
8.What can the shinobi in Byakugan do? -Sight of Opponents Chakra flow
9.What is the name of the demon within Gaara? -Shukaku
10.What are the Kaguya clan known for? -5 Dances
11.What is/are the main accessory(ies) of a Ninja? -All of the Above
To by³y odpowiedzi na chunnin exam
Orgina³: Marekssj2
T³umaczenie odp:Giller
oto pare screnów z gry
http://img169.imageshack.us/my.php?imag … ot1ri8.png
to ja kiedy otwieram 1 brame chakry
gra jest orginalna poniewa¿ wystêpuje tam dzieñ noc i wieczór a to moje chidori
a tam katon housenka no jutsuSpoiler:
Kiedy ju¿ zostane chunninem poka¿e wam na screenach jak wygl±da tam pow³oka kyuubiego z 1 ogonem :kaszalot:
JE¦LI OBRAZKI NIE DZIA£AJ¡ PROSZE JE ZAPISAÆ WTEDY JE ZOBACZYCIE XD co za powaga heheninjutsu trenujemy wal±c w niebieski log
genjutsu trenujemy wal±c w zielony log
a taijutsu w czerwony
chakre i ¿ycie najszybciej przez medytacje
handseal accuracy robi±c jutsu
speed seal(szybko¶æ wykonywania pieczêci ) trenójemy równierz robi±c jutsu
restem uzupe³niamy ¿ycie i chakre
niektórych jutsu uzhymy sie wal±c w logi a niektórych id±c do ucz±cego ich NPC
np rasengan bêdziemy mieli wal±c w niebieski log (trzeba byæ Uzumaki)
a chidori trzeba i¶æ do wioski grass i pogadac z sasuke(trzeba buæ Uchicha)
ach tak zapomnia³em w grze mo¿na wybraæ 2 klany jest ich w sumie 22 oto wszystkie
Aburame
Kidoumaru
Inuzuka
Uzumaki
Kamizuri
Akimichi
Lee
Hatake
Kaguya
Haku
Medic
Hoshigaki
TenTen
Gaara
Nara
Rokudou
Momochi
Deidara
Hyuuga
Uchiha
Temari
KankurouSpoiler:
Doujutsu:
Jak na razie znam 2 rodzaje doujutsu (oczywi¶cie w grze)Byakugan i sharingan.
Biakugan Pozwala widzieæ dok³adne informacje o przeciwniku (dostajemy je wal±c w logi)
Sharingan: S± 4 poziomy sharingana:
1. ma 1 £ezkê dziêki iluminate mo¿emy widzieæ przes bunshiny,kawarimi i meimei no jutsu.
2. ma 2 £ezki ma on iluminate i sharingan freeze.
3. ma 3 £ezki ma on iluminate sharingan freeze i kopiowanie jutsu (nie zostaj± one w zak³adce tylko zadaj± obra¿enia)
MS(Mangekyou Sharingan)ma on to co z 3ema ³ezkami tyklo ¿e mo¿na sie jest genjutsu oraz nauczyæ Tsukiyomi i Amaterasu
(Nie mam tego poziomu lecz z przypuszczeñ i tego co zobaczy³em stwierdzam i¿ tak powinno byæ wiêc nie miejcie do mnie pretêsjiOdrazu uprzedzam ¿e grê najlepiej zacz±æ od genin examu poniewa¿ przeg geninem czêsto s± b³êdy gry takie jak: nie mo¿na zrobiæ restu albo gra ¶cina a jak sie jest geninem to niczego takiego nie ma.
Demon jest od chunnina uwalnia sie go klikniêciem w zak³adke demon i w nazwre demona.
S± ró¿ne demony:Shukaku,Nibi,Sanbi,Kyuubi,Jest te¿ CS(Crused Seal) lecz nie wiem jak go zdobyæ.
UWAGA ZA PIERWSZYM ZALOGOWANIEM OBRAZ BÊDZIE WIÊKSZ NI¯ ZA RESZT¡ zami zobaczycie
W przypadky chidori i rasengana kiedy wykonamy handseale nale¿y wpisaæ 5000
A w Dark chidori 10000
REGULAMiN
1.¯adnych reklam
2.¯agnego spamowania
3.Szanowaæ GM i innych Graczy
4.Nie prosiæ GM o chunnina
5.Nie nadu¿ywaæ teleportu
6.Nie rozpoczynaæ walk
7.Dobrze sie bawiæ
Za 1 ostrze¿enie Warn
Za 2 ostrze¿enia Ban
jakby ktos o cos pyta³ to w tym temacie u mnie na pw lub i Sasuke (fan) mój nick w grze to giller a Sasuke (fana) Shower Han
Nie licze na plusa ale jak ktos da to sie nie pogniewam XD
by: Giller
morze kto da link
SSJ.p.2
elo. dzieki wam zato ze mi tak pomogles giller ja mam w grze nick kole¶ jak cos. napisze troche postow zebym mogl ci dac +
jaguar264 napisał:
morze kto da link
Morze to jest Ba³tyckie.
a pozatym ta gra jest na byondzie o ile wiesz co to jest
http://www.byond.com/games/Corz1991/Nar … obiMasterz oto link