Ninja Story 2D !
Silnik : Modification 2.6[color=#FF0000]Wstêp
Czy jeste¶ fanem Mangi i Anime Naruto ? Je¶li tak,to gra Ninja Story jest dla Ciebie spe³nieniem marzeñ ! Mi³o spêdzony czas,¿yczliwa ekipa,klimat Naruto i wiele mo¿liwo¶ci,to tylko to tylko przedsmak tego,co ujrzysz w grze.
Pracê zaczê³y siê stosunkowo niedawno,bo na pocz±tku Maja 2011 (Co widaæ po screenach).
Fabu³a
Postaram siê teraz przybli¿yæ zarys fabu³y wersji
DEMO ! (Planowane bêdzie najpierw to wydanie,by przyci±gn±æ graczy,potem zaczn± siê prace nad wersj± pe³n±,która bêdzie oczywi¶cie obfitowaæ w nowo¶ci.Czy bêdzie na innym silniku ? Na to pytanie nie jestem wstanie w tym momencie odpowiedzieæ).
W demie bêdzie minimum dwie wioski - Wioska Li¶cia oraz Wioska Piasku (Czy wiêcej,zale¿eæ bêdzie od map teamu i postêpu prac).
Na pocz±tku,jak mo¿na siê by³o ³atwo domy¶liæ,zaczniemy jako studenci akademii Ninja.Do 15 levela bêdziemy zabijaæ ma³o wymagaj±ce potwory jak psy,koty i inne dzikie zwierzêta przeszkadzaj±ce w funkcjonowaniu prostych ludzi.Jednak zwyk³e expienie by³oby nudne prawda ? Oczywi¶cie ! Ju¿ w wersji demo studenci bêd± mogli wykonywaæ specjalnie napisane na t± okazjê Questy !
Za wykonanie Questa gracz dostanie oczywi¶cie odpowiednie wynagrodzenie w postaci ekwipunku,z³ota lub innych przedmiotów.
Po wbiciu 15 levela nale¿y czekaæ na dzieñ eventu.
Raz w tygodniu Kage i starszyzna wiosek bêd± sprawdzaæ si³ê adeptów w odpowiednio przygotowanych miejscach (Zdradzê,¿e oprócz zabijania mocniejszych potworów trzeba bêdzie wykonaæ misjê,lecz niech ostatni etap pozostanie tajemnica
.
Gdy otrzymamy now± rangê (Genina),specjalne jutsu i klucz do opuszczenia akademii zostajemy przydzieleni do wioski.
Na dzieñ dobry m³ody ninja bêdzie musia³ wykonaæ prost± misjê,po tym zostanie oprowadzony po swojej wiosce i jej okolicach.
Po tych czynno¶ciach bêdziemy mogli siê doskonaliæ na wielu expowiskach.
Kiedy osi±gniemy 40 level i bêdziemy czuli ¿e to ten moment,mo¿na przyst±piæ do egzaminu na Chunnina ! (Egzamin bêdzie raz w miesi±cu).
Wszystko przebiegaæ bêdzie jak w "Naruto" (Oprócz testu pisemnego).
Je¶li zostaniemy Chunninem,bêdziemy mieli wiêksze przywileje w wiosce, i podstawowe wyposa¿enie tej¿e klasy mo¿emy znów udaæ siê na trening si³y.
Po wbiciu minimum 75 levela,Kage naszej wioski mo¿e zarz±dziæ wybory Jounnina(Warunek,musi byæ minimum 2 kandydatów),Najsilniejszy Chunnin zostanie Jounninem,bêdzie on wtedy mia³ wiele "do powiedzenia" w wiosce,respekt i kilka bonusów,które pozostan± póki co tajemnic±.
Przy 150 levelu,gdy potwierdzimy swoj± si³ê w pojedynku z innymi Jounninami Kage mo¿e nas mianowaæ Sanninem (Max 3 na wioskê)
Sannin to pierwsza klasa brana pod uwagê przy wyborze Kage - Warto siê wiêc staraæ,do tego raz w miesi±cu mo¿emy wyzwaæ w³adcê wioski na pojedynek o jej przewodnictwo.Je¶li Kage przegra,odchodzi z wioski i zostaje Mising-nin,a my nowym Kage.
Mising-nin to ninja którzy nie s± w ¿adnej wiosce,mo¿na bêdzie takowych reprezentowaæ,lecz wtedy odejdzie nam wiele ciekawych misji i jest warunek - Je¶li odejdziesz ze swej wioski,nie jeste¶ uwzglêdniany podczas wyborów na poszczególne klasy.
Czy w demie bêd± organizacje takie jak Akatsuki,Hebi,7MM itp ?
Nie mam pewno¶ci,lecz w tym momencie jestem za tym,by ich nie by³o.
Je¶li ju¿ zostan± dodane do dema,to bêd± bardzo okrojone.Za¶ w pe³nej wersji,za drobn± op³at± wszystkie te organizacje bêd± zrobione "jak nale¿y"
Czy taka sama sytuacja bêdzie z klanami ?
Tak,z tym ¿e na 100% nie ujrzymy ich w demie.
Screeny:
Poszukiwany Team !
Je¶li chcesz stworzyæ najlepsza w historii i¶cie Polsk± grê 2D o w klimacie Naruto to nie czekaj,do³±cz do teamu !
W tym momencie w ekipie jestem tylko Ja (Miklin),lecz my¶lê ¿e jestem na dobrej drodze by u¿ytkownik Maniek225 do³±czy³ do mnie jako drugi Leader Teamu.
Poszukujê:
Grafików ( Proste prace,loga,jakie¶ obrazki,avatary,w przysz³o¶ci GUI )
Skrypterów ( Wiem,nikt pewnie nie ma czasu siê tym zaj±æ,ale gdyby kto¶ siê znalaz³ to pomog³o by to projektowi w du¿ej mierze)
MAPPERÓW ! (Niestety,ja nie mam polotu ani wyobra¼ni,to wyklucza mnie z robienia map.Przyda siê ka¿dy kto mia³ jakie¶ doczynienie z mapami !)
Je¶li kto¶ ma do¶wiadczenie w innych specjalizacjach i chce pomóc to niech napisze,porozmawiamy.
Ewentualny Team chcia³bym podzieliæ na kilka (Pod)Teamów,ka¿da specjalizacja - inny team z najbardziej do¶wiadczon± i uzdolnion± osob± jako liderem.
My¶lê ¿e to wszystko.Je¶li kto¶ ma jakie¶ pytania to zapraszam na PW i GG:12289540 (Proszê o przedstawienie siê na samym pocz±tku - Tak,wystarczy nickiem z CLLPSD...nie potrzebujê danych osobowych).
Aktualnie w teamie:
G³ówni Admini:
Miklin
Maniek225
Strona:
Axer
Marcelol
Grafika:
Ryuken12
KamiloRTS
Map Team:
Artcool(Szef)
Culler
Bahometh
Je¶li chcesz z nami pracowaæ,nie czekaj. NAPISZ !
Strona projektu:
http://ninjastory.pl/
Forum:
http://forum.ninjastory2d.cba.pl
Pozdrawiam
`Miklin
Ostatnio edytowany przez Miklin (2011-06-05 22:56:35)