Witaj na pradawnym forum , które w czasach starożytnych tętniło życiem. Dzisiaj inna epoka, fora internetowe nie mają już takiej popularności, ale mimo to zajrzyj do nas , napisz posta lub na chacie od czasu do czasu. Zagraj w mugena z postaciami ze swojego ulubionego anime. Niech pojawi się nuta nostalgii. Stary Leśniczy wciąż tutaj mieszka :)
No winc tak. W dzisiejszych czasach ludzie słuchający tego typu muzyki przez niektórych są uważani za Emo i wyśmiewani, drudzy zaś wolą gadać że słuchanie tego to grzech i ogólnie szatan (co wręcz doprowadza mnie do łez... ze śmiechu) inni wolą powiedzieć że to jakieś straszne i każdy kto tego słucha jest jak kierowca autobusu z serialu Włatcy Móch, a na Joe Monster można też się takiego czegoś naczytać. Ja na przykład - słucham hard rocka, jak i bywa że metalu- i satanistą nie jestem, emo nie jestem i - tutaj niespodzianka - kierowcą autobusu z Włatców Móch też nie jestem! Co o tym myślicie, tj. już nie o tym stosunku do rockowco-metalowców ale czy słuchacie - ulubieni wykonawcy ? kawałki ? Ja na przykład bardzo lubie z hard rocka skillet'a, nightwish, Linkin Park (? raczej też HR) a z metalu - Dope, Nirvana.
@DOWN
ta, Evanescence też wymiata ^^
Ostatnio edytowany przez BlizzardPL (2009-02-18 15:10:06)
Ja tam lubie hardrock ^^
LP kiedyś lubiłem ale tylko pierwsze płyty Hybrid i Meteor'ę
Jak na razei królóje SOAD (System Of A Down), Korn także jest spoko XD
Nie wspominajac oczywiście o Nirvanie, Lordi, Apocalyptica, Nightwish ujdzie ze stara wokalistka!!^^
ale za to Evanescence jest the best (stare kawałki)
Bliz , nie wiem w jakim towarzystwie się obracasz , ale ja nieznam nikogo kto powiedziałby "EMO" na kogoś słuchającego np. Korna xD
Btw...do topicku , ogólnie rocka słucham od kiedy w gh zacząłem grać , jest tam parę hard rock'owych piosenek i nawet mi się podobają ;P nie jestem znawcą , ale akurat z GH wyczapistym kawałkiem jest Before I forget , to na tyle ;p
Emo?
Metale tępią EMO...
Słyszałeś kiedyś - Jak go dorwę to dam z glana!
Blizzek, subkultury Ci się pomieszały... do tego taka jakby "religia" + subkultura + ludzie słuchający rodzaju muzyki. Ci prawdziwi Emo (co się nie tną, i ich każdy rozumie) słuchają muzyki. Jakiej? EMO!
Radzę poczytac, potem mówic.
A "kjerowca ałtobusu" nie jest metalem, tylko satanistą...
@topic
Lubię hard rock/metal, ale tylko w chwilach kiedy tej muzyki potrzebuję...
Wolę to od kolejnych kopii bez melodyjnych rapuf i hiphopuf!
Które opowiadają o tym, jak się hip-chłopcy w slamsach wychowywali...
Kur** za kur** lezie, i tyle z tego muzyki, co w Blizzardzie znawcy subkultur (bez obrazy Blizzek )
Jak jestem zły, zakładam słuchawki, i potrząsam grzywą przy Quake'u, czy czymkolwiek innym ^^
Ja mam podobnie Szafi XD
słucham hardrocka kiedy mam największego doła albo jestem bardzo ale to bardzo wkurzony bo ta muzyka mnie uspokaja.
Słucham wtedy SOAD
SSJBlue
Wg. mnie słuchanie hardrock'a ani metalu nie są jakimiś satanistycznymi przejawami.Ja na przykład niekiedy lubie posłuchać jakiś ostrzejszych kawałków a nie tylko jakieś Madonny i Timberlake'i Mój ulubiony zespół to np.Linkin Park (ale to chyba nie hard rock )
Omg, mówie te rzeczy za które zostałem obrzucany znawcą subkultur z "wywiadu środowiskowego" bo jak żeś pierdykną- znawcą subkultur nie jestem - tydzien temu byłem na koloniach- Pusiciłem Dop'a i zaraz "weź to wyłącz tego szataniste, ja się boje tego" - realnie, absolutnie nic nie przekręcam- a ludzie też np. w szkole - "weź tego słuchają tylko emo" - a muzyka emo to lekka modyfikacja metalu ja mówie o opiniach ludzi którzy znają się na tym równie dobrze jak ja a nie o szpargałach z wikipedi.
Poprawiłem orto//kuboss
@DOWN
Co RHCP ma wspólnego z hard rockiem/ metalem ?
Ostatnio edytowany przez BlizzardPL (2009-02-18 18:07:47)
Prawdę mówiąc to rock jest moim ulubionym rodzajem muzyki.
Ale nigdy nie spotkałem się z tym, żeby ktoś mówił na ludzi słuchających hard rocka i metalu, że są EMO. Tak jak napisał Szafran metale raczej tępią EMO. Albo z tym, że ktoś się tej muzyki boi ( spotkałem się tylko z baniem się death metalu bo i ja nie lubię tej muzyki ). Lubię takie zespoły jak Metallica, Iron Maiden, Kiss, RHCP.
Heh ja mam jednego w klasie który slucha tylko metalu.Jak czasami to puści to większość mówi "wylącz te jeb*** pioruny" xd Sam bardzo lubię linkin park i jak powiedzial blizz nie jestem kierowcą autobusu z WM xD
Sylar napisał:
Bliz , nie wiem w jakim towarzystwie się obracasz , ale ja nieznam nikogo kto powiedziałby "EMO" na kogoś słuchającego np. Korna xD
Ja też nikogo takiego nie spotkalem
jedrinio napisał:
Prawdę mówiąc to rock jest moim ulubionym rodzajem muzyki.
Ale nigdy nie spotkałem się z tym, żeby ktoś mówił na ludzi słuchających hard rocka i metalu, że są EMO. Tak jak napisał Szafran metale raczej tępią EMO. Albo z tym, że ktoś się tej muzyki boi ( spotkałem się tylko z baniem się death metalu bo i ja nie lubię tej muzyki ). Lubię takie zespoły jak Metallica, Iron Maiden, Kiss, RHCP.
1.Są różne rodzaju rocke .. Alternatywny , Progressiv , Folk .. My tu rozmawiamy o Hard Rocku , a nie ogólnie o rocku.
Jeśli dla Ciebie RHCP gra Metal czy Hard Rock , to gratuluje znajomości rodzajów muzyki.
Ja Hard Rocka/Metalu słucham , ale to sporadycznie ... Niektóre utwory System of a Down , niekiedy LP , ale mało jest takich utworów , Nirvanę.
narutowinner napisał:
nie jestem kierowcą autobusu z WM xD
A tu Mnie zdziwiłeś .. xDD
Ostatnio edytowany przez FifiHyuga (2009-02-20 19:04:54)
Noo... ja słucham osobiście trochę Linkin Park'a, Nightwish'a, Korna(malutko), Disturbed'a, Apocalyptice (jeżeli to można zaliczyć ^^), System of a Down to mało, chociaż najmniej Korna .
Moim ulubionym zespołem/wykonawcą jest Linkin Park, Nightwish i Disturbed
Hmmm System of a down ciekawe, choć nie podobają mi się niektóre kawałki...
Disturbed - guarded, i Nightwish - Bye bye beautifull jednak rządzą
SSJBeast
Ja od dawna słucham Linkin Parku . Ale powiem też, że ostatnio bardzo polubiłem Nirvanę i Iron Maiden!!!!
LP - A Place For My Head i Iron Maiden - Dream of Mirrors
Ostatnio edytowany przez neji huga (2009-02-23 17:05:04)
ha a ja tu taka listke wywale
ac/dc,acid drinkers,behemoth,cannibal corpse,cephalic carnage,disturbed,enslaved,fear factory,frontside,helloween,hammerfall,hunter,iron maiden,judas priest,korn,linkin park,
mudvayne,mayhem,megaherz,napalm death,opeth,rammstein,soad,slipknot,trivium,
vader,venom i to nie wszystko ^^
czyli wszystko od rocka poprzez power metal az do brutal death metalu
a na pytanie czy jestem metalem to odp brzmi TAK!!!a jak komus sie to nie podoba to mam to w d...
Głównie słucham tego co mi kumpel podrzuci ,a ja się z rodzajem muzyki w szkole nie wychylam bo już sie ze mnie w gimnazjum 2 lata wyśmiewali i dokuczali mi z tego powodu. Prawie zapomniałem do fajniejszych należą m.in. Nihtwish i Bullet for my valentine
Ostatnio edytowany przez Лука (2009-03-16 21:04:26)