Witaj na pradawnym forum , które w czasach starożytnych tętniło życiem. Dzisiaj inna epoka, fora internetowe nie mają już takiej popularności, ale mimo to zajrzyj do nas , napisz posta lub na chacie od czasu do czasu. Zagraj w mugena z postaciami ze swojego ulubionego anime. Niech pojawi się nuta nostalgii. Stary Leśniczy wciąż tutaj mieszka :)
Pewnie jak wszyscy wiecie(chyba )CosPlay znaczy Costume Play.
Czyli w wolnym przekładzie gra kostiumowa.
Polega na naśladowaniu ubioru i zachowania(też,ale nie zawsze)swojego ulubionego bohatera.
Staje się coraz popularniejsze,szczególnie w Japonii oraz w Ameryce.
strona z fotkami:
www.cosplay.com
Co o tym myślicie?Może któryś z was zechce to zrobić ?
Jak macie własne CosPlay to pochwalcie się nim .
I takie pytanko przy okazji:
Wie może ktoś jak zrobić szatę Akatsuki?Bo pomysłu nie mam i brakuje mi tylko to głownie tego do CosPlay Itachia'ego.
Zapraszam do dyskusji.
Ostatnio edytowany przez Oerta (2007-09-03 10:34:31)
No z wykonaniem stroju to ci raczej dużo nie pomogę. Ale sama mam uszyty strój Hinaty. Niestety żadnych filmików nie robiłam ale mogę ci polecić jeden (pewnie znasz) http://www.youtube.com/watch?v=_YL-b-IymIg
Ja uważam że CosPlay to świetna zabawa.
A,ten filmik znam
Mój kumpel ma fajny strój Saska,planowałem z nim zrobić foty I on mnie w to wciągnął.
Inni mówią,że to przypał,a wg. mnie nie potrafią się bawić
Jak zrobię ten strój dodam foty
Nio konieecznie ja mam swoje foty w stroju na kompie To fajna zabawa. Mam takich fot sporo, nawet w uszach i kocim ogonkiem:D. Mam sporo śmiechu jak je oglądam.
Mi to ciągle mówią że jestem zastara na takie zabawy. Ale mi to nie przeszkadza i bardzo się to podoba.
Ostatnio edytowany przez Okumu (2007-09-03 11:11:17)
Wiecie co. Pomyślałam że robiłam je i tak dla zabawy i mogę jedno umieścić (specjalnie takie wybrałam bo nie widać twarzy ) A na taki pomysł wpadłam po obejrzeniu Loveless. Ja to ta w czarnych włoskach, a dziweczyna obok to koleżanka mojej siorki.
Fota