Witaj na pradawnym forum , które w czasach starożytnych tętniło życiem. Dzisiaj inna epoka, fora internetowe nie mają już takiej popularności, ale mimo to zajrzyj do nas , napisz posta lub na chacie od czasu do czasu. Zagraj w mugena z postaciami ze swojego ulubionego anime. Niech pojawi się nuta nostalgii. Stary Leśniczy wciąż tutaj mieszka :)
Własnie która z tych trylogi filmowych według was jest najlepsza i dlaczego?
chodzi mi tutaj o
Gwiezdne wojny Piraci z Kraibów i Władce pierścieni
Ja osobiście niemam zdania na ten temat kazda z tych trylogi jest dlamnie świetna
Piraci no Jack Sparow poprostu
Jedi to jest tak fajne że niema co gadać
Pierścien hmm sceny batalistyczne
czekam na wasze opinie na temat tych trylogi a moze jakieś dodac?
Jeśli przez SW rozumieć wyłącznie starą trylogię to SW. Piratów posadziłbym na miejscu drugim za taką, hm disneyowość, ale ujętą w pozytywnym znaczeniu. Także humor, charakteryzację, akcję. Ekranizacje LoTR'a też miały w sobie to coś, ale i tak wolę ksiażkowy pierwowzór.
Ogółem wszystkie wymienione w temacie filmy są świetne. Może za wyjątkiem Sw nowej trylogii, wyraźnie słabszej od starszego brata.
Osobiście do zestawienia dodałbym jeszcze Terminatora.
Ostatnio edytowany przez Gaga (2007-08-12 09:08:37)
Star Wars - najbardziej mi się podoba z tych trylogii.
Jest de best Rycerze JEDI i ich moce to mi się strasznie podobało.
Ta ich technologia - podróże kosmiczne ( idzie się w tym zakochać - chciałabym ażeby tak teraz było,
ale nigdy się nie doczekam , no chyba że poddam się hibernacji -> jakkolwiek takowa wyjdzie )
Uważam że jest dużo przygód ( jak w każdej trylogii ) i są jeszcze książki, troche ich czytałam i troche mam
Stawiam ją na 1 miejscu ( bosko co nie )
Potem Piraci z Karaibów - troche mnie 2 część wkurzyła, źle sie według mnie skończyła, a co do 3 tu niby pokazują wielkich piratów a ten pirat z azji ( zapomniałam jak się nazywał ) tak łatwo zginoł
I na końcu Władca Pierścieni.
Do filmu nie mam nic -> był nawet fajny ale przecierz nie mówimy tylko o nim, piekne tam były zamki.
Władca pierscieni dlaczego- jest to jeden z lepszych filmow na swiecie czesci niema tak jak w harrym poterze 15428<<<<lol i jest duza akcja no zn walka.Postacie sa rowniez dobre,cala trylogia wysoko budzetowa fajna opowiesc nawet.
Kolejność to powiedzmy:
Władca Pierścieni>Piraci>Star Wars
Co tu dużo gadać... Legolas po prostu wymiata na mixie "They are taking the hobbits to Isengard" ^^. Poza tym te sceny bitew i ogólny zarys historii jest uporządkowany. Piraci mają "dwójkę", bo nie za bardzo podobał mi sie motyw tej boginii w trzeciej części i jak zwykle przesadzili z efektami specjalnymi. Star Warsy nie są najgorsze, ale przy tych dwóch poprzednich wyglądają dość blado. (przynajmniej dla mnie)...
Ja sieabsolutnie zgadzam z Tomen. Władca Pierścieni jest u mnie na 1 miejscu, za efekty, sceny batalistyczne, dokładność i historię, potem Piraci - to po prostu jest fajne ^.^, może nie ma jakiejś niesamowicie genialnej fabuły, ale cholernie dobrze się to ogląda. Star Wars - nigdy za tym nie przepadałam <.<
arusiek napisał:
Wg Piraci z Karaibów i LOTR dobre serie
Jmaczek napisał:
a moze jakieś dodac?
np Szybcy i Wściekli to jest b dobra trylogia ;d
pzdr
e no co ty już bym wolał trylogie "Jak rozpętałem druga wojnę światową" to jest coś a nie te twoje Szybcy i Wściekli
Napisałem swoją propozycję ;p a więc też możesz mieć własną propozycję ;p może Ci się nie podobać mój pomysł, ale mi się wydaje że jest dobry, zależy z punktu widzenia i kto co lubi
pzdr
SSJ5
Jak dla mnie
1."Władca Pierścieni"
2."Piraci z Karaibów"
3."Gwiezdne Wojny"
Najbardziej do gustu przypadł mi Władca Pierścieni. Głównie urzekła mnie baśniowość, ale także sceny walk i sama fabuła. Poza tym w tym filmie jako jednym z niewielu mówi się pięknym angielskim akcentem i językiem. Tylko trzeba się wsłuchać.
Pozdrawiam